Björnbär i rom

En god dessert som dessutom går att förbereda. Rommen som silas av blir till god likör.

Ingredienser

  • 1 stor ren glasburk
  • 1 l björnbär
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl ljus rom
  • 1 knippe citronmeliss eller mynta
  • Tillbehör
  • Lättvispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    Börja med att fylla burken med björnbär. Tillsätt socker och tryck ner vaniljstången. Häll på rom och lägg ner citronmeliss. Sätt på locket och vänd burken ett par gånger så att allt blandar sig. Låt bären dra minst 1 dag gärna 2 före servering. Häll av romen från bären och spara det blir en god likör. Servera bären med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben