Klassiskt goda muffins som gömmer hela björnbär och sedan förgylls med smultopping av kokos och havregryn. Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt så håller de formen bättre. Från Hemmets Veckotidning nr 42/08.
Ingredienser
Muffinssmet
100 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl filmjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200-225 g björnbär, frysta
Kokostopping
75 g kallt smör
1 1/4 dl kokos
1 dl havregryn
3/4 dl vetemjöl
1 dl socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Börja med kokostoppingen. Tärna smöret och nyp samman det med resten av ingredienserna till en smulig massa.
Smält smöret till muffinsen. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Rör i filmjölk och smör. Blanda vetemjölet med bakpulver och vanilj. Vänd försiktigt ned det och de otinade bären i smeten. Spara ev några hela bär till garnering.
Fyll muffinsformar (den mindre sorten) till knappt 3/4. Fördela toppingen ovanpå och tryck gärna ned ett helt björnbär på toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.