Björnbärsmuffins med kokostopp

Serverar: 24 portioner

Klassiskt goda muffins som gömmer hela björnbär och sedan förgylls med smultopping av kokos och havregryn. Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt så håller de formen bättre. Från Hemmets Veckotidning nr 42/08.

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl filmjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200-225 g björnbär, frysta
  • Kokostopping
  • 75 g kallt smör
  • 1 1/4 dl kokos
  • 1 dl havregryn
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Börja med kokostoppingen. Tärna smöret och nyp samman det med resten av ingredienserna till en smulig massa.
    3. Smält smöret till muffinsen. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Rör i filmjölk och smör. Blanda vetemjölet med bakpulver och vanilj. Vänd försiktigt ned det och de otinade bären i smeten. Spara ev några hela bär till garnering.
    4. Fyll muffinsformar (den mindre sorten) till knappt 3/4. Fördela toppingen ovanpå och tryck gärna ned ett helt björnbär på toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben