Kokostoppar med chokladtopp
Väldigt goda kokostoppar, detta är originalreceptet. Originalet är med endast smält choklad ovanpå toppen. Men har även lagt till en egen liten twist med hackad choklad i topparna ibland, vilket även det är gott. Dessa står alltid på fikabordet till jul tillsammans med annat gott.
Ingredienser
50 g smör
2 medelstora ägg
1 ½ dl socker
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering eller fyllning
100 g mjölkchoklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker.
Tillsätt kokosflingor och rör sist i smöret.
Låt smeten stå och svälla i 20 minuter.
Blanda ev i 100 g hackad choklad i smeten.
- Klicka sedan ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter beroende på storleken.
Låt sen kakorna svalna.
Om man inte har tagit hackad choklad i smeten så ska man nu garnera kakorna med 100 g choklad.
Smält chokladen, bred lite choklad på toppen av kokostoppen och låt svalna i kyl.
- Det är båda sorterna på bilden ovan.
Liknande recept
Kommentarer (0)