Kokostoppar med chokladtopp

Serverar: 20 portioner

Väldigt goda kokostoppar, detta är originalreceptet. Originalet är med endast smält choklad ovanpå toppen. Men har även lagt till en egen liten twist med hackad choklad i topparna ibland, vilket även det är gott. Dessa står alltid på fikabordet till jul tillsammans med annat gott.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 medelstora ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 påse kokosflingor (200 g)
  • Garnering eller fyllning
  • 100 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt kokosflingor och rör sist i smöret. Låt smeten stå och svälla i 20 minuter. Blanda ev i 100 g hackad choklad i smeten.
    3. Klicka sedan ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter beroende på storleken. Låt sen kakorna svalna. Om man inte har tagit hackad choklad i smeten så ska man nu garnera kakorna med 100 g choklad. Smält chokladen, bred lite choklad på toppen av kokostoppen och låt svalna i kyl.
    4. Det är båda sorterna på bilden ovan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben