Kokostoppar

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Mumsiga kokostoppar som är glutenfria då de inte innehåller mjöl. De är lätta att göra och det går snabbt. Ger ca 15 kakor.

Ingredienser

  • 200 g kokosflingor
  • 3 äggvitor från medelstora ägg = 1 dl äggvita
  • 2 ½ dl socker
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Instruktioner

    1. Värm först ugnen till 190 grader. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Mät mängden äggvita noga. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Värm upp det hela försiktigt över svag värme, rör om då och då tills smeten nästan blir lite seg. Klicka med en tesked ut smeten ganska glest i "toppar" på plåten.
    2. Grädda kakorna i cirka 12 minuter. Riktigt små kokostoppar blir gräddade på 8-9 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben