Blåbär- och lingonglass

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Denna görs på rårörd lingonsylt och frysta blåbär så att den blir riktigt frisk och god i smaken.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl drygt rårörd lingonsylt
  • 4 dl vispgrädde 40%
  • 3 dl blåbär frysta
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, florsocker samt vaniljsockret poröst. Vispa grädden tll fast skum för sig.
    2. Blanda äggulevispet med lingonsylten. Blanda i den vispade grädden. Sist rör du i de frysta blåbären.
    3. Häll upp i formar eller plastburkar beroende på hur du vill servera det sen. Frys gärna över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben