Blåbärs- och citronmuffins

Serverar: 12 portioner

Fräscha och lite sötsyrliga muffins som är lite nyttigare.

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 stort ägg
  • 1 3/4 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 2 dl blåbär (använder du frysta behöver de inte tinas)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt.
    2. Vispa socker och smör tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt ägget och fortsätt vispa. Blanda ner yoghurt och citronskal.
    3. Blanda alla torra ingredienser och vispa snabbt ner dem i smeten. Vänd ner blåbären.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de blivit gyllene. Gräddningstiden är beroende av storleken på muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben