Blåbärsglass med maräng och färska bär

Serverar: 4 portioner

Härlig efterrätt som går snabbt att göra!

Ingredienser

  • 1 paket frysta osockrade blåbär, ca 225 g
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk honung
  • Tillbehör
  • Små maränger
  • Färska blåbär (ev djupfrysta)
  • Instruktioner

    1. Blanda frysta blåbär, crème fraiche, florsocker och honung, gärna i en matberedare. Arbeta ihop till en slät kräm och ställ övertäckt i frysen. Rör några gånger i glassen under infrysningen. Låt frysa minst 4 timmar.
    2. Ta fram glassen ca 20 minuter före servering. Skeda upp i fyra glas och varva med maränger. Garnera med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SEAbjrpn 21 april 2008

    Säkert GOOD! Kram/SEA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben