Blåbärsmaränger

Serverar: 20 portioner

Frasiga maränger i härlig blålila färg.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl socker
  • ½ dl frysta, tinade blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvitor, citronsaft och lite av sockret tills det börjar bli vitt och fluffigt. Tillsätt resten av sockret lite i taget under vispning. Marängen ska bli vit, blank och det ska bildas små "toppar". Detta kan ta en stund, så gör det gärna i en hushållsmaskin.
    3. Vänd för hand, slarvigt ner lätt mosade blåbär med sin saft. Klicka ut matskedstora maränger på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda dem mitt i eller nedre delen av ugnen i 2-3 timmar. Håll uppsikt!
    4. Marängerna ska bli torra, men inte få färg. Sänk isåfall värmen på din ugn. Alla ugnar fungerar olika och baka helst marängerna i vanlig ugnsvärme eller med halv fläkt. Annars åker de runt i ugnen av varmluften.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben