Sega blåbärsmaränger

Serverar: 20 portioner

Marängerna blir sega och goda och den friska blåbärssmaken gör att de inte uppfattas som så söta. Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk färskpressad limesaft
  • ½ dl mosade blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Häll äggvitorna i en torr, riktigt ren bunke. Tillsätt hälften av sockret och limesaften och vispa till ett fast skum, vispa ner resten av sockret. Vänd försiktigt ner de mosade blåbären, de behöver inte blanda sig helt med smeten.
    3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter, marängerna ska bli torra och lätta.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben