Blåbärsmuffins med philadelphiaost

En trevlig trend som håller i sig är stora muffins med olika smak. Naturligtvis kan du göra dem i mindre muffinsformar också och istället få flera.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl special
  • 1 dl vetemjöl med fullkorn för kakor och bröd
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör, mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk pressad saft
  • 2 dl blåbär, frysta
  • Topping
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 kiwi
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200º
    2. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål eller plastpåse.
    3. Vispa smör och socker fluffigt i en skål med elvisparna. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner crème fraiche och citronskal och -saft.
    4. Rör till sist försiktigt ner mjölblandningen blandad med blåbären med en slickepott. Fördela smeten i stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Sätt gärna formarna i en muffinsplåt för att ge dem bättre stadga.
    5. Grädda dem i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
    6. Vispa äggvitan till toppingen hårt. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa tills det bildas toppar. Tillsätt philadelphiaosten och rör om. Fyll toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa topping på de avsvalnade muffinsarna.
    7. Dekorera med skivor av kiwi.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (1)

    2pocahontas 22 september 2011

    Hade svårt att få muffinsen att inte rinna ut med detta recept, även om smeten var väldigt god.

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben