Blåbärsmuffins med vaniljkräm

Serverar: 12 portioner

Festliga muffins med vaniljkräm i mitten såhär i blåbärstider. Verka jättegoda, skall pröva genast jag har plockat lite blåbär.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl filmjölk
  • 2½ dl blåbär
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vaniljkräm: Gör vaniljkrämen med socker och lite mindre mjölk (2½ dl) än det står på förpackningen. Låt svalna.
    2. Vispa smör och ägg pösigt med elvisp. Rör i äggen ett i taget.
    3. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner det växelvis med filmjölken.
    4. Blanda blåbären med vetemjölet och rör försiktigt ner dem i smeten.
    5. Fyll formarna till hälften med smet. Klicka eller spritsa en klick vaniljkräm på varje. Fördela resterande smet över.
    6. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben