En oslagbar paj. En härligt frisk citronfyllning gräddas tillsammans med läckra blåbär ovanpå en söt vetebrödsbotten. Smarrigt!
Ingredienser
25 g jäst för söta degar
1½ dl rumstempererad mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
50 g smält smör
5 dl vetemjöl
Fyllning
5 ägg
1½ dl strösocker
1 citron, finrivet skal
4 dl crème fraiche
1 l blåbär
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Vispa ner mjölken tills jästen löst sig.
- Tillsätt socker, ägg och det smälta smöret. Arbeta in mjölet. Låt jäsa en timma.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form eller braspanna med höga kanter, ca 30x40 cm.
- Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord så att den passar formen. Lägg degen i formen och tryck upp den på kanterna.
- Gör fyllningen. Blanda ägg, socker, citronskal och crème fraiche i en skål. Häll smeten över degen och strö över blåbären.
- Grädda pajen cirka 35 minuter. Pudra gärna över lite florsocker före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommarpajer
Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...