Blåbärspaj med citron

Serverar: 10 portioner

En oslagbar paj. En härligt frisk citronfyllning gräddas tillsammans med läckra blåbär ovanpå en söt vetebrödsbotten. Smarrigt!

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 1½ dl rumstempererad mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 g smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 l blåbär
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Vispa ner mjölken tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt socker, ägg och det smälta smöret. Arbeta in mjölet. Låt jäsa en timma.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form eller braspanna med höga kanter, ca 30x40 cm.
    4. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord så att den passar formen. Lägg degen i formen och tryck upp den på kanterna.
    5. Gör fyllningen. Blanda ägg, socker, citronskal och crème fraiche i en skål. Häll smeten över degen och strö över blåbären.
    6. Grädda pajen cirka 35 minuter. Pudra gärna över lite florsocker före servering.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarpajer
    Två mycket lättgjorda och riktigt härliga bärpajer med vaniljcrème för...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben