Blåbärspaj med mandelmassa

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig paj med extra crunch av mandelmassan.

Ingredienser

  • 80 g mandelmassa
  • 75 g kallt smör
  • 1½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 300 g blåbär, färska eller frysta
  • 1 dl socker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Servering
  • Vaniljglass eller vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv mandelmassan och mixa den med smöret och mjölet. Blanda blåbären med socker, citronskal och majsstärkelse och lägg i botten av 4 små ugnsformar. Strö över smuldegen.
    3. Grädda pajerna gyllene i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera pajerna med vaniljglass eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben