Blåbärsrulltårta med hallon

Serverar: 12 portioner

Odlade blåbär är fastare, frysta behöver inte tinas

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning
  • 125 g ( ½ burk kesella )
  • 100 g färskost ( philadelphia )
  • ¾ dl florsocker
  • 125 g odlade blåbär ( eller frysta )
  • Hallonsås
  • 1 pkt tinade hallon ( 225 g )
  • Ev lite socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader Vispa ägg och socker poröst. Sikta samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Bred ut massan i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö lite socker på kakan. Stjälp upp rulltårtan på ett bakpapper. Låt svalna under långpannan eller fuktig handduk.
    2. Fyllning: Vispa samma kesella, färskost och florsocker. Bred blandningen över botten. Strö på bären. Rulla samman.
    3. Hallonsås: Mixa hallonen, smaksätt ev med lite socker. Servera till tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben