Blåbärssylt

Gott med egen blåbärssylt. Det blir ungefär 2 liter sylt ca 4 burkar.

Ingredienser

  • 2 liter blåbär, färska eller frysta
  • 5 dl strösocker
  • 2 citronskivor
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären. Varva bär och socker i en gryta. Lägg i citronskivorna.
    2. Hetta upp bären långsamt och låt sylten koka i ca 15 minuter. Skaka grytan några gånger under kokningen.
    3. Dra av grytan från värmen och skumma sylten väl. Ös upp på rena och varma burkar.
    4. Låt sylten svalna. Sätt på lock när sylten svalnat och förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epi 23 juli 2008

    Det blev en bra sylt. I dag prova sonen den till havregrynsgröten och han tyckte den var helt OK!

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben