Gott med egen blåbärssylt.
Det blir ungefär 2 liter sylt ca 4 burkar.
Ingredienser
2 liter blåbär, färska eller frysta
5 dl strösocker
2 citronskivor
Instruktioner
- Rensa och skölj bären. Varva bär och socker i en gryta. Lägg i citronskivorna.
- Hetta upp bären långsamt och låt sylten koka i ca 15 minuter. Skaka grytan några gånger under kokningen.
- Dra av grytan från värmen och skumma sylten väl.
Ös upp på rena och varma burkar.
- Låt sylten svalna.
Sätt på lock när sylten svalnat och förvara kallt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...
Det blev en bra sylt. I dag prova sonen den till havregrynsgröten och han tyckte den var helt OK!