Mumsplättar för diabetiker med sockerfri blåbärssylt

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Sockerfritt och gott! Både plättar och sylt!

Ingredienser

  • Plättar
  • 2 ägg
  • 0,5 dl Hermesetas strö
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • En nypa salt
  • 25 gram smält smör
  • Blåbärssylt
  • 200 g blåbär, färska eller frysta
  • 1 dl Hermesetas strö
  • Instruktioner

    1. Vispa samman alla ingredienserna för plättarna till en slät smet. Smöra ett plättjärn och stek.
    2. Blåbärssylt: Koka samman bären och ströet på låg temperatur under omrörning. Smaka av och låt svalna.
    3. Servera gärna plättarna och blåbärssylten med en klick grädde. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas. Alternativt är att tillsätta konserveringsmedel

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben