Mumsplättar för diabetiker med sockerfri blåbärssylt
Serverar: 25 portioner
Tid: 30 minuter
Sockerfritt och gott! Både plättar och sylt!
Ingredienser
Plättar
2 ägg
0,5 dl Hermesetas strö
2 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
En nypa salt
25 gram smält smör
Blåbärssylt
200 g blåbär, färska eller frysta
1 dl Hermesetas strö
Instruktioner
Vispa samman alla ingredienserna för plättarna till en slät smet.
Smöra ett plättjärn och stek.
Blåbärssylt:
Koka samman bären och ströet på låg temperatur under omrörning. Smaka av och låt svalna.
Servera gärna plättarna och blåbärssylten med en klick grädde. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas. Alternativt är att tillsätta konserveringsmedel