Blåbärssylt som man gjort själv smakar underbart.
Ingredienser
1,5 l (1 kg) blåbär
6 dl (500 g) socker
1 rågat krm natriumbensoat
Instruktioner
- Rensa och skölj bären.
- Varva bär med socker i en syltgryta.
- Hetta upp och koka försiktigt i 15 minuter.
- Skaka grytan då och då så sylten blir jämnt upphettad, men rör inte.
- Bären ska sjunka i lagen när sylten är färdig.
- Ta grytan från värmen.
- Skaka den försiktigt så skummet samlas i mitten.
- Skumma väl.
- Tillsätt bensoatet utrört i lite sylt.
- Häll upp sylten på varma rengjorda burkar.
- Parraffinera och tillslut när det kallnat.
- Njut av egengjord blåbärssylt!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...
Tack för ett bra recept. Det står några blåbärs sylt burkar i kylen nu. Var mumma tyckte familjen.