Blåbärssylt

Blåbärssylt som man gjort själv smakar underbart.

Ingredienser

  • 1,5 l (1 kg) blåbär
  • 6 dl (500 g) socker
  • 1 rågat krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären.
    2. Varva bär med socker i en syltgryta.
    3. Hetta upp och koka försiktigt i 15 minuter.
    4. Skaka grytan då och då så sylten blir jämnt upphettad, men rör inte.
    5. Bären ska sjunka i lagen när sylten är färdig.
    6. Ta grytan från värmen.
    7. Skaka den försiktigt så skummet samlas i mitten.
    8. Skumma väl.
    9. Tillsätt bensoatet utrört i lite sylt.
    10. Häll upp sylten på varma rengjorda burkar.
    11. Parraffinera och tillslut när det kallnat.
    12. Njut av egengjord blåbärssylt!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epi 23 juli 2008

    Tack för ett bra recept. Det står några blåbärs sylt burkar i kylen nu. Var mumma tyckte familjen.

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben