Blåbärssylt med timjan

En underbar sylt till dessert- och hårdostar.

Ingredienser

  • 300 g blåbär, frysta går bra
  • 150 g syltsocker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ½ dl vatten
  • 1 bunt färsk timjan, gärna backtimjan
  • Instruktioner

    1. Rensa bären och skölj dem, behövs ej om de är frysta.
    2. Blanda bär, socker, citronjuice och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i timjankvistarna och koka 5-10 minuter till lagom tjock konsistens. Obs! Passa sylten noga, en sådan liten mängd sylt kan lätt brännas vid.
    3. Ta upp timjankvistarna och häll upp sylten i en ren och varm burk. Sätt genast på lock. Låt svalna och ställ kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben