Black bean chocolate cake

Serverar: 8 portioner

En riktigt god Chokladtryffelkaka! Gästerna kommer garanterat bli överraskade av den hemliga ingrediensen ...

Ingredienser

  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 1 dl kallt kaffe
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl kakao
  • 1½ dl socker
  • 2 krm salt
  • Eventuellt smaksättning: zest från 1 apelsin eller 2 tsk hackad mynta
  • Chokladganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa bönorna till ett slätt mos. Tillsätt kaffet och mixa lite till. Rör ihop med övriga ingredienser i en bunke. Olja in en liten form med löstagbar botten (ca 18 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt svalna helt.
    3. Bryt chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull och häll i chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Häll chokladganachen över kakan. Ställ i kylskåp några timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben