Blåmögelostfyllda fläskrulader med purjolök

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Har än inte provat den.

Ingredienser

  • 10 katrinplommon
  • 125 g castello danazola
  • 600 g tunnskivad fläskytterfile
  • Tandpetare
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2,5 milda mat 15%
  • Instruktioner

    1. Skär plommonen och osten i grova bitar och blanda ihop. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttet.
    2. Rulla ihop till rulader eller lägg en skiva lött ovanpå och fäst ihop med en tandpetare.
    3. Skölj och skär purjolöken i strimlor. Bryn ruladerna i matfettet,krydda med salt och peppar. Lyft upp ruladerna på en tallrik.
    4. Stek purjolöken i pannan,lägg tillbaks rulladerna på purjolöken tillsätt 1/2 dl vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde.
    5. Koka sakta under lock i ca 5-10 minuter. Ta bort tandpetarna och servera ruladerna med kokt potatis eller rotfruktsmos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben