Blandade grönsaker med chili på thaivis

Kyckling alt tofu som varianter.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 ingefära hackad
  • 2 chilifrukter finhackade
  • 200 g gröna bönor
  • 100 g minimajs
  • 200 g blomkål
  • 2 tsk gurkmeja
  • 200 champinjoner
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 tsk citrongräs
  • 1 lime, saften av
  • ½ kruka färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en wok eller tjockbottnad stekpanna och tillsätt malda korianderfrön, vitlök och chili.
    2. Rör i två minuter, tillsätt sedan bönor, majs, blomkål, gurkmeja och lite salt. Fräs grönsakerna i två minuter. Tillsätt de hela champinjonerna och fräs i en minut.
    3. Blanda i kokosmjölk och citrongräs och en skvätt limesaft. Låt sjuda i en minut och servera garnerat med färsk koriander och limeklyftor.
    4. Tillsätt kyckling som på bilden eller tofu för en vegetarisk anrättning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben