Blandade grönsaker i kokosmjölk

Serverar: 4-10 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Denna rätt är jättegod prova den i helgen

Ingredienser

  • Krydderiblandning
  • 6 klyftor vitlökar
  • 3 färska chilipeppar
  • 2 msk citrongräs
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 msk gurkmeja
  • ½ l kokosmjölk
  • 4 msk limesaft
  • 4 squash
  • 250 g blomkål
  • 100 g minimajs
  • 2 msk sojasås
  • 1 dl färsk Legro basilika
  • Instruktioner

    1. Kryddblandning: Krossa vitlök, chili, citrongräs, ingefära och gurkmeja till en kryddmassa i en mortel.
    2. Koka upp hälften av kokosmjölken i en wok. Tillsätt kryddmassan och vispa på hög värme tills massan är upplöst. Vrid ner värmen. Tillsätt resten av kokosmjölken samt limesaft och låt det sjuda, tills kokosmjölken har tjocknat lite.
    3. Hacka squash, blomkål och minimajs. Tillsätt dessa till woken och koka upp innehållet igen. Vrid ner värmen, låt det sjuda utan lock i 5 min. eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort woken från värmen och rör i sojasås och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Paparazzie65 9 april 2011

    Jag bjöd på thaibuffe och hade en vegetarian med, denna maträtt gjorde succe bland alla gästerna

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben