Blandade grönsaker i kokosmjölk
Denna rätt är jättegod prova den i helgen
Ingredienser
Krydderiblandning
6 klyftor vitlökar
3 färska chilipeppar
2 msk citrongräs
2 msk färsk ingefära
2 msk gurkmeja
½ l kokosmjölk
4 msk limesaft
4 squash
250 g blomkål
100 g minimajs
2 msk sojasås
1 dl färsk Legro basilika
Instruktioner
- Kryddblandning: Krossa vitlök, chili, citrongräs, ingefära och gurkmeja till en kryddmassa i en mortel.
- Koka upp hälften av kokosmjölken i en wok. Tillsätt kryddmassan och vispa på hög värme tills massan är upplöst. Vrid ner värmen. Tillsätt resten av kokosmjölken samt limesaft och låt det sjuda, tills kokosmjölken har tjocknat lite.
- Hacka squash, blomkål och minimajs. Tillsätt dessa till woken och koka upp innehållet igen. Vrid ner värmen, låt det sjuda utan lock i 5 min. eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort woken från värmen och rör i sojasås och basilika.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...
Thailändsk matlagning är en ren njutning
Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Jag bjöd på thaibuffe och hade en vegetarian med, denna maträtt gjorde succe bland alla gästerna