Chili con carne med grönsaker

Serverar: 4 portioner

God vardagsmat. Paprika, lök och squash ger mustig och fin smak till vår chili con carne.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs, 10% fett
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1/2 squash, ca 200 g
  • 2 tsk smör
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • Till servering
  • 2 dl minifraiche
  • Ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Skala löken. Kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar.
    2. Fräs färsen i smör i en teflonpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal oelek. Låt allt koka några min.
    3. Servera med minifraiche och ruccolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jzw0010 4 augusti 2010

    Gjorde detta igår, riktigt gott! En lite lyxigare variant av vanlig chili con carne. Precis lagom mycket grönsaker i och så fick det lite sting också (jag använde mig av krossade tomater mmed chili, samt kanske något mer sambal oelek och vitlök). Perfekt vardagsmat eftersom det gick snabbt och lätt, men godare!!

    arkadolle 13 februari 2012

    Grymt gott!

    Relaterade Artiklar

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben