Blomkål på indiskt vis

Serverar: 4 portioner

Den här ugnsbakade blomkålen är täckt med ljuvliga kryddor och serveras med en svalkande yoghurtsås. 87 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 äggvitor
  • 1 tskj mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk kajennpeppar
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2½ dl finhackad färsk koriander
  • 1 citron, skuren i klyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan. Dela blomkålshuvudet i stora buketter och lägg dem i en stor skål.
    2. Vispa ihop äggvitorna till ett vitt, men inte fast, skum i en separat skål. Rör ner kryddorna och häll blandningen över blomkålsbuketterna. Blanda ordentligt så att blomkålen blir täckt av kryddblandningen.
    3. Lätt blomkålsbuketterna på plåten och ugnsstek 20 minuter, vänd dem efter 10 minuter, tills de börjar bli mjuka och mörkt gyllene runt om.
    4. Blanda yoghurt och färsk koriander i en skål. Ringla yoghurten över blomkålen och servera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben