Blomkålsgratäng med ost och rostbiff

Serverar: 4 portioner

Ett GI-recept till lunchen.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 150 g riven ost
  • 1 dl crème fraiche
  • 400 g kokt blomkål
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tomater, i skivor
  • 400 g rostbiff
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Mixa den kokta blomkålen. Blanda ägg, ost, crème fraiche och blomkål. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll smeten i en smord ugnsfast form, dekorera med tomater och låt stå i ugnen ca 20 minuter.
    4. Servera med rostbiff och blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anmawa 19 augusti 2009

    En snabb och bra vardagsrätt som vi vuxna tyckte om. Vår tonåring gjorde toast istället och jag tror att det var den lite gryniga konsistensen som avskräckte. Jag kan inte bestämma mig om det ska bli betyg 3 eller 4 men jag är lite snål idag. Det är svårt att konkurera med "gräddiga recept" men ett bra recept om man vill komma iform efter sommaren. Vi håll oss mätta ganska länge vilket är ett plus.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben