Blomkålsris i äppel- och dijondressing med solrosfrö och gräslök

Ett gott tillbehör som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 1 kruka gräslök
  • 1 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk koncentrerad äppeljuice
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olja
  • 250 g blomkålsris
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Skär gräslöken fint. Blanda vinäger, äppeljuice, senap och olja till en dressing. Blanda blomkålsriset ordentligt med salt, peppar och rostade solrosfrön. Låt det stå i ca 5 minuter. Vänd ner dressingen och gräslöken i blomkålsriset.
    2. Servera som salladsrätt eller som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben