Blomkålsris med kokos och mandel
Underbart tillbehör till kyckling, fisk, indiska grytor eller som ensamrätt med sallad till. Som ensamrätt blir det ungefär 2 portioner. Vid nötallergi kan mandeln bytas ut mot solrosfrön.
Ingredienser
1 stort blomkålshuvud, ca 1 kg
1 liten gul lök, ca 60 g
1 dl mandelspån
1 dl kokosflingor
1 tsk rapsolja
200 ml lätt kokosmjölk
1½ -2 dl vatten
1 lime
1 tsk garam masala
½ tsk ingefära
½ tsk currypulver
Salt
Peppar
Instruktioner
- Grovriv blomkålen, ta inte för mycket av stjälkarna då de är väldigt hårda. Riv utifrån och in, börja med buketterna och riv inåt mot stjälkarna, då smular det mindre. Man kan även köra blomkålen i matberedare.
- Rosta kokos och mandel i torr stekpanna. Häll över i en skål.
- Finhacka löken och fräs mjuk i oljan. Tillsätt blomkål, kokosmjölk, 1½ dl vatten och kryddor. Pressa ner juicen ur limen direkt i pannan. Tillsätt mandel och kokos. Låt koka ihop. Tillsätt lite mer vatten om det blir för torrt.
- Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)