Blomkålsris med kokos och mandel

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

Underbart tillbehör till kyckling, fisk, indiska grytor eller som ensamrätt med sallad till. Som ensamrätt blir det ungefär 2 portioner. Vid nötallergi kan mandeln bytas ut mot solrosfrön.

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud, ca 1 kg
  • 1 liten gul lök, ca 60 g
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 ml lätt kokosmjölk
  • 1½ -2 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk currypulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Grovriv blomkålen, ta inte för mycket av stjälkarna då de är väldigt hårda. Riv utifrån och in, börja med buketterna och riv inåt mot stjälkarna, då smular det mindre. Man kan även köra blomkålen i matberedare.
    2. Rosta kokos och mandel i torr stekpanna. Häll över i en skål.
    3. Finhacka löken och fräs mjuk i oljan. Tillsätt blomkål, kokosmjölk, 1½ dl vatten och kryddor. Pressa ner juicen ur limen direkt i pannan. Tillsätt mandel och kokos. Låt koka ihop. Tillsätt lite mer vatten om det blir för torrt.
    4. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben