Kycklingwok med kokos och mandel

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Att woka är ett suveränt sätt att få fram smaken på grönsakerna och samtidigt behålla krispigheten och färgen.

Ingredienser

  • 1 paket äggnudlar (250 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 röda paprikor
  • 150 g salladslök
  • 1/2 dl kokosflingor (20 g)
  • 1/2 dl flagad mandel (20 g)
  • 1 liten burk lätt kokosmjölk (165 ml)
  • 1 msk fisksås
  • 1/2 dl bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt förpackningen. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor. Skölj och grovstrimla paprika. Skölj och ansa salladslöken och skär i sneda bitar.
    2. Stek kycklingen i wokpanna ca 1 min, salta och peppra, rör ofta.
    3. Tillsätt kokos, mandel, paprika och lök och stek under omrörning ytterligare 1 min. Häll i kokosmjölk och fisksås, låt sjuda 1 min.
    4. Servera med nudlar och klippt bladpersilja.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben