Blomkålssallad

Serverar: 4 portioner

En mycket god sallad att äta t ex till grillat. Denna sallad kan man även äta istället för potatis till olika kötträtter.

Ingredienser

  • ½ stort blomkålshuvud
  • 1 stort broccolihuvud
  • 1 finhackad röd lök
  • 1 dl solrosfrön eller valnötter, om man vill
  • Dressing
  • 2 dl majonnäs
  • 0.25 dl strösocker
  • 1-2 msk vinäger
  • Instruktioner

    1. Dela grönsakerna i mindre bitar. Förväll i ca 3-4 minuter. Blanda nötterna och grönsakerna.
    2. Gör dressingen och häll den över salladen. Blanda ordentligrt och ställ kallt i kylen minst 2 timmar. Gärna dagen innan. Smakar bara bättre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben