Het korv med finsk blomkålssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Ett blomkålshuvud väger cirka 1 kilo varav stocken cirka 250 gram

Ingredienser

  • 4 kryddstarka korvar magra à 100 g
  • 1 litet blomkålshuvud (Ett huvud väger cirka 1 kilo varav stocken cirka 250 g)
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl saltgurka
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 1½ msk riven pepparrot
  • Örtsalt
  • Peppar
  • 4 skivor grovt bröd, med hela korn
  • Instruktioner

    Skär blomkålen i små bitar. Hacka saltgurkan. Blanda blomkål, saltgurka och gröna ärter i en skål. Blanda ihop dressingen och slå den över grönsakerna. Skär korven i skivor och stek utan matfett i teflonpanna tills de fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nenabirk 23 juni 2014

    Det låter gott, men ska blomkålen vara rå?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben