Sötsur blomkålssallad

Serverar: 2 portioner

Detta är ett ovanligt smakfullt sätt att servera blomkål på och som jag gör ofta och som bara har 95 kcal per portion.

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • 1 liten squash, skuren i tärningar
  • 1/2 gul paprika, tunt skivad
  • 1 msk persilja, hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dressing
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk torr sherry (kan uteslutas)
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 msk kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i buketter. Lägg dem i en kastrull med kokande lättsaltat vatten tillsammans med lök och squash. Förväll grönsakerna 2-3 minuter tills de börjar mjukna, men fortfarande har kvar sin spänst.
    2. Låt grönsakerna rinna av väl. Lägg dem i en skål. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över grönsakerna medan de är varma.
    3. Salta och peppra och strö över persiljan och paprikan. Servera salladen ljum.
    4. Det är gott att tillsätta tunt strimlad skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ingbrit 14 juli 2013

    Mycket gott! Väl avvägd smak med lagom syra. Dock hade jag inte squash o. paprika hemma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben