Bloody mary-gazpacho med räkor och bacon

Serverar: 4 portioner

Tigersås är en kryddsås som har en stark sur och lite rökig smak. Den kan bytas ut mot 1 3/4 tsk worcestersås och 1 krm tabasco.

Ingredienser

  • Soppa
  • 4 burkar bloody mary-mix (ca 7 dl)
  • Salladspuck
  • 500 g räkor med skal
  • 1 liten selleristjälk
  • 3 cm gurka
  • ½ mango
  • 2 tsk tigersås
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • 2 skivor bacon
  • Instruktioner

    Se till att bloody mary-mixen är riktigt kall. Salladspuck: Skala och dela räkorna, strimla sellerin och tärna gurkan. Skala och kärna ur och tärna mangon. Blanda och tillsätt tigersås och salt. Fördela och pressa samman salladen i 4 runda utstickare eller portionsformar. Ställ kallt gärna i frysen 10 min. Knaperstek baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera soppan med pucken. Garnera med ½ baconskiva. Bröd är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben