Blueberry buckle

Serverar: 12-16 portioner

Den här blåbärskakan är den perfekta blandningen mellan kaka och paj. Servera den gärna ljummen med glass eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl gräddfil
  • 250 g stora blåbär, amerikanska (går bra med svenska också)
  • 1 msk potatismjöl
  • Kanelsmulor
  • 100 g kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 msk mald kanel
  • ½ krm salt
  • Servering
  • Vaniljglass eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Sikta i vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Tillsätt smör och gräddfil. Rör smeten slät.
    3. Häll ut hälften av smeten i en smord och bröad form, ca 20x30 cm. Fördela blåbären över kakan och pudra över potatismjöl. Bred ut resterande kaksmet över blåbären.
    4. Nyp ihop alla ingredienser till kanelsmulorna och strö det över kakan.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Pudra florsocker över kakan vid servering och servera med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben