Blueberry cheesecake with white chocolate

Kollegas recept.

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g smält smör
  • 12 st digestivekex
  • Blåbärsfyllning
  • 2 dl blåbär
  • 2 dl grädde
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Vit chokladtryffel
  • ½ dl grädde
  • 15 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 1 tsk rivet limeskal
  • Dekoration
  • Valfria bär
  • Instruktioner

    1. Botten:
    2. Smält smöret, krossa kexen och blanda ihop. Tryck ut i en form med löstagbar kant (20 cm).
    3. Blåbärsfyllning:
    4. Häll bären i en kastrull och låt dem koka sönder. Mosa genom en finmaskig sil så att du får ut all saft. Låt sedan svalna. Vispa grädden lätt, rör i ost och socker. Rör till sist ner saften. Häll sedan smeten i formen och ställ i frysen i minst två timmar.
    5. Vit chokladtryffel:
    6. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i bitar. Rör om tills allt smält och tillsätt sedan skalet. Låt svalna helt innan du brer tryffeln över kakan. Låt stå minst två timmar till i frysen.
    7. Dekorera med bär.
    8. Tag fram en stund innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben