Bodils kanelbullar

Serverar: 48 portioner

Mums va gott!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 125-150 g smör (eller margarin)
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1-2 tsk stött kardemumma
  • 1,4-1,5 l (ca 850 g ) vetemjöl
  • Instruktioner

    1. 1. Dela sönder jästen i en bunke.
    2. 2. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader( fingervarmt ).
    3. 3. Rör ut jästen med lite av degspadet.
    4. 4. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, ev. kardemumma och nästan allt mjöl. Spar lite till utbakningen.
    5. 5. Arbeta ihop till en smidig deg.
    6. 6. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
    7. 7. Tag upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig.
    8. 8. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en stor avlång, ca ½ cm tjock kaka.
    9. 9. Bred ut hälften av fettet på varje kaka. Strö över socker och kanel. *Rulla ihop. Skär varje rulle i 24 bitar till bullar. Ställ dem i pappers formar med snittytan uppåt.
    10. 10. Jäs under bakduk till knapp dubbel storlek, ca 30 min. pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
    11. 11. Grädda bullarna i 250 grader, 5-7 minuter, mitt i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben