Böcklinglåda med svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Annorlunda böcklinglåda.

Ingredienser

  • 6-8 böcklingar
  • 2 dl förvälld svamp
  • 2 dl klippt färsk persilja
  • 1 medelstor gullök
  • 1 ms smör eller olja
  • 1 dl vispgrädde
  • ½-1 dl crème fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk rött vin, kan uteslutas
  • ½ dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa och böcklingen och ta bort skinnet. Smörj en ugnsfst form eller använd en teflonform. Klipp persiljan, skala och hacka löken i små bitar.
    2. Stek svampen till den slutar fräsa. OBS den skall inte var allt för stark. Trattkantarell, kantarell eller liknande går bra.
    3. Ta i lite mer fett om det ser torrt ut. Fräs löken till den blir mjuk och svampen är lagom stekt. Häll i grädde och mjölk, hälften först, och crème fraiche. Lägg i persiljan, resten av grädde, mjölk och låt det puttra ca 10 min, smaka av såsen. Salta och peppra, häll i vinet om det är för dålig syra i såsen.
    4. Bred såsen över böcklingen på med osten. Grädda i mitten av ugnen 175 grader tills det blir lagom färg på osten. Servera gärna med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben