Bönbiffar med myntayoghurt och melonsallad

Serverar: 4 portioner

Härliga biffar som serveras med myntayoghurt, pitabröd och vattenmelon. 500 g kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 burkar kidneybönor, á 400 g
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • ½ knippe mynta
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 750 g vattenmelon
  • 4 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa med ägg och 1 tsk salt med mixerstav. Forma färsen till små platta biffar. Stek dem ca 2 minuter per sida i 1 msk olivolja.
    2. Strimla myntan och blanda med yoghurt och ½ tsk salt. Kärna ur och skär melonen i mindre bitar. Blanda med 1 msk olivolja och ½ tsk salt.
    3. Rosta pitabröden i ugn eller brödrost. Servera bönbiffarna med myntayoghurt, melonsallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben