Bönbiffar med sambal-aioli

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Visst låter det gott för att inte säga, nyttigt.

Ingredienser

  • 2 burkar à 400 g, röda bönor
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm tabasco
  • 2 msk olja
  • Sambal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk saft av citron
  • 1 ägg
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • sambal badjak eller oelek
  • Salt
  • 1 krm socker
  • 2 dl olja
  • Instruktioner

    1. Mixa ingredienserna till sambal aiolin: först vitlök, citronsaft och ägg i några sekunder, sedan övriga ingredienser (oljan hälls ner i en fin stråle). Späd eventuellt sambal aiolin med lite vatten (cirka 2 msk).
    2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa bönorna i en matberedare. Tillsätt alla biff-ingredienser utom oljan och arbeta ihop till en fast smet.
    3. Forma färsen till 8 släta biffar. Pensla ena sidan på biffarna med olja.
    4. Lägg dem med den oljade sidan nedåt och grilla eller stek cirka 4 minuter. Pensla andra sidan på biffarna och vänd dem. Grilla ytterligare cirka 4 minuter.
    5. Servera bönbiffarna nygrillade med sambal aioli, potatis eller ris och en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben