Mixade bönbiffar med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Härliga vegetariska bönbiffar med en salsa på avokado, lök, tomater och lime. 450 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 burkar röda bönor, á 400 g
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm tabasco
  • 1 msk olja
  • Salsa
  • 1 liten rödlök
  • 2 bifftomater
  • 1 avokado
  • 2 msk pressad saft av lime
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • Isbergssallad
  • Fullkornsbröd
  • Instruktioner

    1. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Mixa bönor, lök och vitlök i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägg, potatismjöl, salt och tabasco.
    2. Klicka smeten direkt ner i oljan i en teflonstekpanna, stek biffarna ca 4 minuter per sida.
    3. Skala och finhacka rödlöken, skölj och tärna tomaterna. Skala, kärna ur och skär avokadon i små tärningar. Blanda lök, tomater, avokado med limesaft, olja och salt.
    4. Ät biffarna med salsan, isbergssallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben