Bönbiffar med råstekt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jag som inte är så jätteintresserad av kött så är detta recept perfekt! Bönbiffarna är gjorda på olika sorters bönor, potatis och lök, vilket gör det väldigt nyttigt och oerhört gott. Servera gärna med råstekt potatis och tzatziki eller något annat som passar er bäst :) rätten är väldigt rik på B och c-vitaminer. Har tyvärr ingen bild.

Ingredienser

  • Bönbiffar
  • 6 dl bönor (tex: svarta, kidney, vita eller annat)
  • 4 medelstora potatisar (kokta och kalla)
  • 1-2 ägg, beror på hur fast smeten ska vara
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk potatismjöl
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Oregano eller persilja
  • Råstekt potatis
  • 4 stora potatisar
  • 2 stora röda lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa bönbiffarnas ingredienser i en mixer tills smeten ser bra ut, forma som biffar och stek med olja i en stekpanna tills dom blir fasta och får en fin brun nyans.
    2. OBS, de kan bli lite kladdigt så ta hjärna hjälp av en slev när du ska forma biffarna.
    3. Så gör du den råstekta potatisen: Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg dom på en lite lätt oljad plåt. Skär den löda löken i bitar och strö över den på potatisen. Pressa vitlök och strö över den samt salt och peppar.
    4. Sedan är det bara att ställa in plåten i ugnen och vänta i ca 30 minuter beroende på hur tjocka klyftor du skär potatisen i.
    5. Tzatziki: För att du inte ska ha allt för mycket att göra i köket så kan du köpa en färdig zatziki i en vanlig mataffär vilket kostar lika mycket som att köpa de ingredienser som du ska ha när du tillagar en egen. För att få den lite starkare så kan du ha i några extra vitlöksklyftor, det kan jag rekommendera för dig som gillar stark mat :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben