Böngroddar med fläsk

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Den godaste kina-wok jag någonsin ätit!

Ingredienser

  • 250 gr magert bogfläsk eller färsk skinka
  • 2 msk mushroom soya
  • 1 burk börgroddar , 280 gr
  • 1 liten purjolök eller 3 salladslökar
  • 1 liten grön paprika
  • 2 msk olja
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • Sås
  • 1 tsk potatismjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk mushroom soya
  • 1 msk Mrs . Chengs Wok Sauce
  • Instruktioner

    Strimla köttet och marinera i soyan och låt det vila en stund. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Strimla paprikan och purjolöken. Hetta upp halva mängden olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt vitlöken och köttet och fräs under omrörning tills köttet ändrar färg, 1-2 min. Tag upp. Hetta upp resten av oljan och fräs grönsakerna någon minut under ständig omrörning. Lägg tillbaka köttet i woken. Rör ner såsen och rör om hela tiden tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar och servera med jasminris eller stekta nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    barbiegirl 30 december 2007

    Proppmätt, glad, nöjd, belåten. Några av orden man kan beskriva känslan efter denna middag. PS! Byxor med resor rekomenders.

    HelenaF 27 februari 2008

    Detta var en toppenrätt, riktigt gott =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben