Böngryta med korv

Serverar: 4 portioner

Sremska är en korv som har sitt ursprung i den serbiska provinsen Srem. Den är populär över hela forna Jugoslavien men också i stora delar av Europa med serbiska invandrare.

Ingredienser

  • 4 port ris eller gryn
  • 1 gul lök
  • 480 g sremska
  • 1 msk olja
  • 840 g vita bönor i tomatsås på burk
  • 500 g krossade tomater
  • ½ tsk sambal oelek (ev mer efter smak)
  • 2 msk persilja
  • Instruktioner

    1. Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning.
    2. Skala och hacka löken. Skär korven i slantar. Fräs löken i oljan i en stekpanna 2-3 minuter. Tillsätt korven och fräs ytterligare 2-3 minuter.
    3. Blanda i vita bönor, krossade tomater och sambal. Låt koka 2-3 minuter.
    4. Smaksätt grytan med persilja, salt och peppar. Servera med ris eller annat gryn och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben