Sremska är en korv som har sitt ursprung i den serbiska provinsen Srem. Den är populär över hela forna Jugoslavien men också i stora delar av Europa med serbiska invandrare.
Ingredienser
4 port ris eller gryn
1 gul lök
480 g sremska
1 msk olja
840 g vita bönor i tomatsås på burk
500 g krossade tomater
½ tsk sambal oelek (ev mer efter smak)
2 msk persilja
Instruktioner
- Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning.
- Skala och hacka löken. Skär korven i slantar. Fräs löken i oljan i en stekpanna 2-3 minuter. Tillsätt korven och fräs ytterligare 2-3 minuter.
- Blanda i vita bönor, krossade tomater och sambal. Låt koka 2-3 minuter.
- Smaksätt grytan med persilja, salt och peppar. Servera med ris eller annat gryn och sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)