Böngryta med majs och feta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabblagad rätt med massor av näring. Bland annat zink, protein och järn från bönorna och lite kalcium från osten!

Ingredienser

  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl kidneybönor, kokta
  • 2 handfull gröna bönor, djupfrysta
  • 0,5 tsk basilika, torkad
  • 2 dl majskorn, avrunnen
  • 3 skivor fetaost
  • Basilika, färsk
  • Instruktioner

    1. Koka upp tomatkross, vitlök, grönsaksbuljongtärning, sambal oelek, olja och kidneybönor med spad.
    2. Tillsätt därefter de djupfrysta bönorna och smaka av med basilika. Låt småputtra några minuter. Lägg på majs och en bit fårost samt färsk basilika.
    3. Servera med couscous, bulgur eller quinoa
    4. Tips! Byt gärna ut fetaosten mot marinerad tofu. Grytan fungerar även fint med borlottibönor

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    frucaos 29 oktober 2009

    Upptäckte för sent att jag inte hade majs hemma, så jag bytte ut den mot blomkål (som ju också är lite söt). Hade i lite butterbeans också. Till och med barnen (1 och 3 år) åt bra! Och maken klagade inte över att det inte var kött i, så det var ett gott betyg! Kommer göra det ingen, men då ska jag se till att ha majs!

    cittaprazama 29 oktober 2009

    Tack för betyg och kommentar =) Kul att ni gillade det....jag passar på att tacka dig för tipset med blomkålen. Det är så kul att testa nya saker och få tips av andra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben