Bönpasta med lax och mynta

Serverar: 4 portioner

Prova Risentas bönpasta som är gjord på sojabönor. Glutenfri, proteinrik och snål på kolhydrater. Denna pastarätt är väldigt god och nyttig, med Omega 3 från laxen och järn från spenaten. Prova!

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar, chilifrukt
  • Ca 600 g rökt laxfilé
  • 4 port bönpasta, gärna spaghetti, Risenta
  • 150 g sockerärter
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kruka mynta
  • 65 g bladspenat
  • Finrivet skal och pressad saft från ½ citron
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka spansk peppar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärterna koka med när det återstår 3 minuter av koktiden.
    2. Fräs upp vitlök och spansk peppar i en panna tills det får färg. Häll av pastan och blanda det med den stekta vitlöken och spanska pepparn. Blanda ner hackad mynta, spenat, finrivet citronskal och pressad saft.
    3. Skiva den rökta laxen och vänd försiktigt ner i pastan. Krydda med salt och peppar. Servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben