Bönröra med kardemumma

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Tillbehör till lammfärsbiffarna

Ingredienser

  • 1 burk (ca 300 g) matvete
  • 1 burk (ca 300 g) kikärter
  • 1 burk (300 g) kidneybönor
  • 1 ½ dl matolja
  • 1 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor
  • 5 kardemummakapslar
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Låt burkarna rinna av ordentligt
    2. Mal/stöt kryddorna i en mortel
    3. Hetta upp oljan i en rymlig gryta eller stekpanna Lägg i kryddorna och fräs dem tills de börjar dofta gott.
    4. Häll kryddoljan över bönorna. Blanda ordentligt. Salta blandningen. Servera avsvalnad tillsammmans med lammfärsbiffar (se mina andra recept) och yoghurt med mynta och chilie (se mina andra recept)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Millroy 4 mars 2011

    Väldigt smakrikt och mycket gott! Passar utmärkt till lammfärsbiffar och mynta/yoghurtsås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben