Bönsallad med vitlök

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

En lättlagad och god bönsallad som går fort att blanda ihop. Passar bra till det mesta.

Ingredienser

  • 1 burk (400g) Kidneybönor
  • 1-2 paprikor blandade färger
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 liten rödlök
  • Basilika torkad går bra
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla paprikan ganska fint , hacka löken och blanda med bönorna i en skål.
    2. Pressa vitlöken och blanda den med vinäger och olja. Tillsätt salt, peppar och basilika.
    3. Vispa kraftigt tills allt är väl blandat. Häll dressingen över bönornaoch blanda om.
    4. Bör stå och dra minst en timma. Går utmärkt att göra dagen innan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bönsallad med fetaost
    En fin bönsalladen som serveras varm med fetaost som smälter lite g...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben