Bönsalsa som i Louisiana

Serverar: 4 portioner

Denna bönsalsa med smaker av bönor, majs, tomat och chili, har sitt ursprung i de amerikanska sydstaterna.

Ingredienser

  • 2 ½ dl torkade svartögda bönor
  • 1 dl majskorn
  • 4 salladslökar, fint skivade
  • 1 liten röd paprika, urkärnad, fint tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 dl korianderblad, hackade
  • 1 jalapeno, finhackad
  • 2 msk mald spiskummin
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg bönorna i en skål och täck med 1 liter kallt vatten. Täck över med plastfolie och låt dra över natten i kylen.
    2. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Koka upp vatten i en kastrull, lägg bönorna i kastrullen och låt dem sjuda 40 minuter tills de är mjuka. Blanda ner majskornen och låt sjuda ytterligare fem minuter. Låt bönor och majs rinna av och svalna.
    3. Lägg över bönor och majs i en skål och blanda ner salladslök, paprika, tomat, koriander, jalapeno, spiskummin och olivolja. Blanda väl, täck över med plastfolie och kyl salsan fram till användning.
    4. Servera gärna varma majschips till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben