Potatistortilla

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Låter spännande, detta måste jag testa snarast.

Ingredienser

  • 400 g potatis, mjölig
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 1 dl purjolök, hackad
  • 1,5 dl ost, riven lagrad
  • 8 tortillabröd, små
  • 1 msk smör
  • Tacofärs
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk maizenaredning
  • 1,5 dl vatten
  • Bönsalsa
  • 2 tomater
  • 1 avokado, stor
  • 1 msk citronsaft
  • 410 g kidneybönor
  • 1 spansk peppar, finhackad röd
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk citronolja
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 1 pkt sallad
  • 1 pkt gräddfil
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa dem med gaffel och blanda med salt, peppar, purjolök och ost.
    2. Fördela på 4 tortillabröd och lägg över resten av bröden.
    3. Tacofärs: Stek nötfärsen i smör 3-5 minuter i stekpannan. Krydda med spiskummin, chilipeppar och salt. Strö på redning och häll i vatten. Låt koka ca 3 minuter.
    4. Bönsalsa: Skär tomaterna i bitar. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Droppa över citronsaften. Blanda tomater, avokado, avspolade och avrunna bönor, pepparfrukt, vitlök och olja. Smaka av med salt.
    5. Stek tortilla i smör ca 1 minut på varje sida. Skär i bitar och servera med köttfärsröra, bönsalsa, sallad och gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben