Potatistortilla med chèvrekräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gott! Chèvre är ju alltid gott...

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Ca 750 g potatis, gärna färsk
  • 2 salladslökar
  • 1 dl riven ost
  • Chèvrekräm
  • 100 g chèvreost
  • 1 dl kesella
  • 3 msk gräslök
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Ciabatta
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Vispa samman ägg, pressad vitlök, salt och peppar. Tillsätt potatis, lök och ost och blanda om väl. Häll blandningen i en smord rund ugnsform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Platta till ytan lite. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och baka tills potatisen är mjuk, 40-50 minuter. Täck eventuellt med folie mot slutet. Blanda chèvre, kesella och klippt gräslök till en slät smet. Lyft tortillan ur formen och skär den i tårtbitar. Servera den varm eller kall med chèvrekräm, sallad och bröd. Tortillan kan också serveras till stekta kycklinglår eller fläskfiléskivor, den räcker då till fler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben