Grillad entrecote med nektarinsalsa och chévrekräm

Serverar: 4 portioner

När man längtar efter en grillad biff passar detta recept med ovanligt frächa och goda tillbehör.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote eller utskuren biff (á 125 g)
  • Olja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmald peppar
  • Nektarinsalsa
  • 4 nektariner
  • 2 tomater
  • 1 salladslök
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 krm salt
  • Chevrékräm
  • 100g chévre eller fårost
  • 1 dl creme fraiche vispad
  • ½ tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Nektarinsalsa: Tärna nektariner och tomater. Strimla salladslök och chili. Rör ned det tillsammans med olivolja och limesaft Smaka av med salt.
    2. Chévrekräm: Mosa osten. Vispa creme fraiche så att den blir fast och blanda ner osten i den. Smaka av med rosmarin.
    3. Entrecote: Pensla entrecoteskivorna med olja Salta och peppra och grilla dem genast 2-4 min per sida.
    4. Servera med nektarinsalsa, chévrekräm och kokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kindborg 3 augusti 2009

    Mycket gott , kommer att lagas igen, dock kommer nektarinsalsan bytas ut , men väl värd att testa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben